DÜNYANIN EN PAHALI ŞEHİRLERİ

Sessiz ve sayfiye kasabalara oranla büyük metropollerin yaşam maliyeti her yıl katlanarak artıyor. Trafik, hava kirliliği ve pahalılıkla anılan büyük kentler, bu olumsuz yönlerine rağmen ekonomi ve tarihi değer taşıdığı için çok yüksek nüfuslar barındırmaya devam ediyor. Dünyanın farklı noktalarında turizm ve ekonomi merkezine dönüşmüş şehirlerin yaşam maliyeti en yüksek olanları, yapılan araştırmalar sonucu belirlendi. Son yapılan araştırmalara göre dünyanın en pahalı şehirleri, ilk sıradan başlayarak, şöyle listelenebilir.

  • SİNGAPUR: Asya kıtasının en küçük ülkelerinden olan Singapur, hem ada ülkesi konumundadır, hem de şehir devleti statüsündedir. Singapur Adası yaklaşık 43 km uzunluğa sahip. Adanın çevresi ise yaklaşık 22,5 km’dir. Ülke, ekvatorun yaklaşık 130 km kadar kuzeyinde bulunuyor. Singapur’un nüfusu son yapılan sayıma göre 5.469.724’dür. Bu nüfusun yaklaşık 3.870.739’u Singapur’un yerli vatandaşıdır. 1.598.795 Singapur vatandaşının ise ülke dışında ikamet ettiği biliniyor. Tropikal iklimi, yeşil doğası ve okyanusa bakan gökdelenleri ile Singapur, Turizmin gözde ziyaret noktalarındandır. Bu durum şehri yaşanması en pahalı yerler arasında ilk sıraya yerleştirmiş.
Singapur
  • Zürich, İsviçre: Deniz seviyesinden 408 metre yüksekte olan Zürih, Göller bölgesinin kuzey kıyısından Alp dağlarına kadar uzanan 30 km. mesafelik bir alana yayılmıştır. Sakin ve huzurlu bir hayat sunduğu iddiasında olunan kentte, İsviçre Frangının yüksek oluşu dolayısıyla hayat oldukça pahalıdır. Bu durum Zürih’i en pahalı şehirler arasında 2. Sıraya yerleştiriyor.
Zürih

3-New York, ABD:  New York kenti, dünyanın farklı kültürlerine ev sahipliği yapan nadir kentlerdendir. Şehir nüfusunun %30,9’u Beyaz, %28,7’si Hispanik Latino, %20,2’si Afro Amerikan, %15,6’sı Asyalıdır. Bunun dışında New York şehrinde az sayıda Kızılderili nüfus da bulunuyor. Dünya ekonomisine yön veren kuruluşların bulunduğu kent, aynı zamanda sanat ve kültür faaliyetlerinin de merkezidir. Dünyanın en popüler kentlerinden olduğu için ev  ve iş yeri sahibi olmak, New York’ta çok zordur.

New York

4-Hong Kong, Çin: Egzotik iklimi, otantik yapısı ve ekonomi finans işlemlerinin buluşma noktası olduğu için Hong Kong, yılın her ayı çok kalabalıktır. Bu yönü kenti yaşanması oldukça pahalı bir konuma yükseltmiş.

Hong Kong

5- Paris / Fransa: Edebiyat, sanat, müzik ve Turizmin önemli merkezlerinden sayılan Paris, dünyanın pek çok yerinden önemli oranda turist ağırlamaktadır. Tarihi ve kültürü ile açık hava müzesini andıran şehirde artık yerleşik olarak ikamet etmek, çok yüksek maliyetlere ulaşmış durumda.

Paris

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*