Migren Belirtileri

Makale içinde neler var

Migren Belirtileri Nedir?

  • Migren belirtileri nedir ? Konusuna geçmeden önce migren nedir sorusunu cevaplamalıyız. Birçok migren belirtleri atağı vardır  “aurasız migren” türü olarak görülür. Aurasız migren hastalarının baş ağrısına eşlik eden diğer durumlar; bulantı, kusma, ışık, ses ve kokuya karşı hassasiyettir. Auralı migren belirtileri hastaları ise baş ağrısı atakları başlamadan önce 5 dakika ile 60 dakika arasında değişen “aura” atakları yaşayabilir.
  • Aura  atakları migren belirtileri  geçici olarak yaşanan nörolojik bir bozukluk olarak bilinir. Geçici olarak yaşanan Nörolojik bozuklukta hastalar hem görsel, hem duyusal (kelimeleri bulamama, uyuşma veya karıncalanma gibi) olarak etkilenir. Bunların arasında en sık yaşanan görsel auradır. Görsel aurada hastalar atak öncesinde parlak ışık çakmaları veya görme alanında sorunlarla karşılaşabilir.
  • İki genel kategoriye ayrılan 150’den fazla migren belirtileri  türü vardır: primer baş ağrıları ve sekonder baş ağrıları. Migren, birincil bir baş ağrısıdır, yani farklı bir tıbbi durumdan kaynaklanmaz. Birincil baş ağrısı bozuklukları klinik teşhislerdir, yani teşhis için kan testi veya görüntüleme çalışması yoktur. İkincil bir baş ağrısı ise başka bir sağlık sorununun belirtisidir.

Migren Belirtileri Neden Olur?

  • Migren baş ağrıları, kan damarlarının genişlemesi ve bu kan damarlarının çevresini saran sinir liflerinden çeşitli kimyasal maddelerin salınması nedeni ile oluşmaktadır.
  • Migrenin başlamasına sebep olabilen başlıca faktörler; stres, hormonal değişiklikler, diyet faktörleri, uyku düzeni, iklimsel değişiklikler ve kişisel bazı alışkanlıklardır.

Migren Belirtileri Tedavi Yöntemler

  • Migren tedavisi için öncelikle hastanın tanısının konulması gerekir
  • Migren tedavisi genel olarak ilaç tedavileri ve ilaç dışı tedavi olmak üzere ikiye ayrılır.

Alternatif Tıpta Migren Beliertileri Çözümleri

Alterbatif tıpta migren çözümleri Zencefil kürü, nane kürü, biberiye çayı

Zencefil Kürü

1,5 bardak su
4-5 gram kök zencefil
Tercihe göre limon
Öncelikle 1,5 su bardağı suyun içerisine ortalama 4-5 gram ağırlığında kök zencefil atılır. Yaklaşık 5-7 dakika arasında değişen sürede kaynatılır. Kaynayan su ılımaya bırakılır. Yeterli ılıma derecesi elde edildikten sora süzülür. Karışımın sabahları kahvaltı etmeden 15 dakika önce aç karnına tüketilmesi gerekir. Tüketilecek bardak ölçeği 1 bardaktır.

Nane Kürü

2 su bardağı su

1 çorba kaşığı nane,

1 çay kaşığı dövülmüş karanfil,

1 çay kaşığı taneli karabiber

ekleyerek kaynatın. 1 dakika demleme süresinin ardından içerisine 1 adet küçük patatesi dilimleyerek ekleyin. İnce bir tülbent yardımıyla bu karışımı ağrıyan bölgeye sürerek sarın. İstediğiniz süre boyunca bölgede tutabileceğiniz kür, migren ağrılarının hafiflemesinde oldukça etkili bir yöntem olarak doktorlar tarafından da onaylanıyor.

Biberiye Kürü

1 tatlı kaşığı biberiye

1 su bardaı su

Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı biberiye ekleyin ve kısık ateşte 4 dakika kaynatın. 4 dakika dolduktan sonra ılık bir şekilde tüketin. İlk hafta her gün 3 bardak, ikinci haftada sadece 2 bardak içilerek bir ay sonunda migren ağrınızdan kurtulabilirsiniz.

Sağlıkla ilgili diğer yazılarımızı okumak için tıklayınız

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*