SEYAHAT SEVERLER İÇİN KİTAP TAVSİYELERİ

SEYAHAT SEVERLER İÇİN KİTAP TAVSİYELERİ

Tarih boyu gezgin ve seyyahların birbirinden ilginç gezi notlarını okumak, tüm gezi severler için keyif verici bir tutku olmuştur. Bazen anlatı bazen de roman formunda derlenen eserler sayesinde okuyucular hiç gitmedikleri diyarları sanki gezmiş gibi olurlar. Seyahat etmeyi sevenlerin okumaktan zevk alacağı önemli kitapları sıralamak konuya zenginlik katacaktır.

  • Seyahatname: Evliya çelebi tarafından 17. Yüzyılda kaleme alınan eserde özellikle Osmanlı devletinin idaresindeki beldelerin içinde zamanın nasıl geçtiği oldukça güçlü bir anlatım tekniği ile ifade edilir. Dönemin Anadolu insanını daha yakından tanımak için Seyahatnameyi mutlaka okumak gerekir.
  • Doğu Avrupa’da Yolculuk: Kolombiyalı ünlü romancı Gabriel Garcia Marquez’in gazeteci olduğu yıllarda çıktığı Doğu Avrupa seyahati, kitaba adını vermiş. Yolculuk sırasında yaşadığı ilginç olayları anlatan yazar, okuyucuyu, birlikte keyifli bir serüvene davet ediyor.
  • Hac Yolunda: Cenap Şahabettin’in 1886 yılında görevli olarak gittiği Mısır ve Hicaz diyarındaki gözlemlerini anlattığı eser, dönemin hayat şartlarını ve insanların kültürel alışkanlıklarını yalın bir dille anlatmaktadır.
  • Yolların Başlangıcı : Semerkant Romanının yazarı, Lübnan asıllı Amin Maalouf, gözlem odaklı bu eserinde, Beyrut ovalarından Küba sahillerine kadar çok geniş bir coğrafyada geçen hüzünlü bir göç hikayesini, okuyucusuyla paylaşıyor.
  • Patagonya Ekspresi: uzun yıllar çıkmayı istediği dünya seyahatini gerçekleştirme fırsatını bulan Luis Sepulveda, bu gezisini ölümsüzleştirmek için kitap haline getirmiş. Yolculuk boyunca tanıştığı insanların yaşam öykülerine yer veren yazar, oldukça samimi ve içten bir üslup kullanmış, Patagonya Ekspresini, seyahat severlerin keyifle okuyacağı kitaplar listesine ekleyebiliriz.
  • İlber Ortaylı Seyahatnamesi: Ünlü tarihçi Prof..Dr. İlber Ortaylı’nın İran, Suriye, Azerbaycan, Ürdün, Kırım, Rusya, Özbekistan, Makedonya, Tuna, Bosna, Karadağ, Arnavutluk, Kosova, Arnavutluk, Singapur, Macaristan, Yunanistan, Hindistan, İtalya, Japonya, İsveç, Portekiz, Estonya, Litvanya, eski Avusturya, İsrail, Sırbistan, Romanya, Malta ve  İspanya gezilerinde tuttuğu notlardan oluşan kitap, dünyayı gezmek isteyenler için tam bir kılavuz niteliğindedir.
  • Seyahat Sanatı: Bu kitapta Alain de Botton, seyahat etmenin insan psikolojisi üstünde oldukça olumlu duygular uyandırdığını savunuyor. İş seyahatlerini gezmekten saymayan yazar, ruha iyi gelen seyahatin, sadece gezmek için çıkılan yolculuk olduğunu düşünüyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*